Bustad Brewing drar igång sommarfestival

David Bustad ska starta festival.

David Bustad flyttade från Göteborg till Lidköping för att starta en bryggeripub. Nu ska han dra igång en ölfestival också.

Bustad Brewing heter bryggeriet som David startade tillsammans med pappa Benny 2017. Förra året drog de igång en utbyggnad av uteserveringen. 800 kvadratmeter blir den och det är med anledning av den som det ska bli festival också.

– Ja, vi tänkte fira med att köra en festival i sommar där vi bjuder in tio tolv bryggerier, säger David och lägger till att tanken är att den ska vara återkommande.

Många av bryggerierna på inbjudningslistan är från Göteborg. David har många vänner kvar sen han jobbade på Oceanbryggeriet där. Just Ocean är inte klart än, men han jobbar på det. Och det finns redan kända namn som Stigbergets och Beerbliotek på listan.

Hur många besökare det blir är inte klart än. Ombyggnationen pågår och först när den är klar och brand- och tillståndsmyndigheter sagt sitt vet David hur många han får ta in.

– Men det är ju en ganska stor yta, så jag räknar med 800 till 1000 personer fördelat på två pass, säger han.

Bustad Brewing ligger i ett industriområde, något som man tagit fasta på när man bygger om.

– Uteserveringen är inhägnad av containrar. Vi har en scencontainer, sen två för gäster, en barcontainer och den för koket. Så det är ett väldigt industriellt stuk och gör sig väldigt bra i den här miljön.

Restaurangen står för större delen av intäkterna för Bustad Brewing, men till hösten blir det mer fokus på Systembolaget.

– Vi skulle fått en ny burklina april, nu kommer den i augusti i stället och då gör vi en större satsning på bolaget.

Klara bryggerier till Bustad Brewings festival den 30 juli:

Beerbliotek
Stigbergets

Odd Island

Barlind Beer
Kvarnagården
Malmö Brewing