Bryggeripub lockar folk till Bäckefors

Bildspel

Bild 1 av 6

Daniel Hedström är sugen på att satsa mer på bryggning, men har också ett annat eget företag.


 

Brukskällans Bryggeri är ganska litet. Men när man arrangerar pubkvällar kommer folk från alla håll.

Bryggeriet ligger i Bäckefors i Bengtsfors kommun i Dalsland. I ett par år har det bryggts öl och det har varit en mycket lokal prägel på försäljningen. Trots det har det varit svårt att få ölen att räcka till.

– Det har varit en stor efterfrågan. I fjol fick inte ställena det de ville ha. Vår ambition är att finnas på ett ställe i varje ort häromkring, säger Daniel Hedström.

Han jobbar med bryggeriet tillsammans med Kenny Gustafsson, men båda har andra jobb också. Det är något som ska vägas in samtidigt som duon känner att det finns utrymme för att sälja mer öl.

– Jag skulle gärna ha ett bryggverk på 500 liter eller 1000 liter, och kanske även jobba bara med det här. Men vi driver båda egna företag och har familjer med småbarn, säger Hedström.

De håller till i en smedja vid bruket i Bäckefors och flyttade dit när det blev för trångt att brygga öl hemma. I smedjan finns också utrymme för att ha öppet för allmänheten med jämna mellanrum. De pubkvällarna har blivit mycket populära.

– Det brukar komma mellan 200 och 300 personer, det är riktigt kul och folk kommer från olika håll, säger Hedström.

Med jämna mellanrum arrangeras också pubkvällar för slutna sällskap. Den stora åtgången av öl på pubkvällar och på lokala krogar har gjort att det ännu inte har blivit någon satsning på Systembolaget.

– Vi har inga tankar på det just nu. Vi får fokusera på att få ut öl till dom som vill ha den här i närheten, säger Hedström.