Bryggeriet skänker sitt öl till arbetslösa

Budgetbråket i USA gör att James Strutsman inte kan få ut sin New England-IPA på marknaden. Nu ska han i stället ge bort den till de statsanställda som går utan arbete på grund av bråket.

Beernews har tidigare berättat om det budgetbråk som pågår i USA. En av konsekvenserna är att många statliga funktioner har stängt och de anställda får gå hemma. Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau är en av myndigheterna som är stängd och det innebär att inga etiketter kan godkännas till nya öl.

City Barrel Brewery i Kansas City är bland de drabbade bryggerierna. De är på väg att öppna en ny bryggeripub och hade planerat in en invigning med ny spännande öl inom kort. Ett av de ölen är deras nya New England-IPA som ligger på tank och börjar bli färdig. Men utan godkännande av etiketten kommer den inte att kunna säljas.

Även om budgetbråket tar slut snabbt kommer det ta tid innan alla de etiketter som väntar på godkännande tagits om hand. Då lär denna IPA vara för gammal för att sälja.

– Jag har fyra öl som jag ville ha med på invigningen, men bara ett av dom har godkänts. Det skulle vara en stor del av vår invigning, säger James Strutsman på City Barrel till The Kansas City Star.

Men hela batchen på cirka 2000 liter kommer inte att kastas. Strutsman har nämligen hittat ett bra sätt att servera ölen utan godkännanden. Han ska helt enkelt öppna en timma tidigare och då bara ha öppet för de som har biljett. De som erbjuds biljett är de statsanställda som nu går hemma från sina jobb utan lön medan bråket fortsätter. De kommer då att få dricka ölen gratis.

– Ska jag servera den ska den vara färsk och då kan jag lika gärna bjuda dom på ett glas, säger Strutsman.