Bryggerier stämmer delstatens guvernör

Flera bryggerier i Kaliforninen stämmer guvernören efter nya restriktioner. Foto: Pixabay.

Taprooms i Kalifornien måste ha mat för att få sälja alkohol, men det kravet finns inte på vingårdar. Nu är två bryggerier inblandade i en stämning riktad mot guvernören.

 

Det är bryggerierna Second Chance från San Diego och Green Cheek samt Chapman Crafted Beer som står bakom stämningen av guvernören Gavin Newsom.

Anledningen är de restriktioner som infördes tidigare i december där taprooms tvingades att servera mat för att få servera öl, ett krav som inte fanns på vingårdar i Kalifornien.

Bryggerierna menar att man lidit skada av det orättvisa beslutet och man hävdar också att det bryter mot konstitutionen att genomföra en sådan förändring.

i stämningsansökan pekar man också på att det inte finns vetenskapligt stöd för restriktionerna mot taprooms. Myndigheten har ännu inte svarat på anklagelserna.

Kalifornien har under året ändrat restriktionerna vid et antal tillfällen och flera gånger har det till exempel varit förbud mot att ha gäster inomhus. Det har också funnits perioder där barer och taprooms tvingats att vara helt stängda, och flera populära barer och taprooms har fått stänga på grund av ekonomiska problem.