Bryggerier gör öl för offer i Australien

Bränderna i Australien har fått bryggerier att engagera sig för att samla in pengar till de drabbade. Foto: Pixabay.

Resilience har varit ölet som dragit in pengar till branddrabbade människor i Kalifornien vid flera tillfällen. Nu ska samma koncept användas i Australien.

Ingen av er har väl missat hur bränderna som härjar i Australien förstört för väldigt många människor. Det har brunnit runt om i landet och bränderna har kostat liv och dessutom förstört hemmen för många.

Nu har bryggerier runt om i världen möjlighet att hjälpa till genom att brygga öl. Sierra Nevadas grundare Ken Grossman har sagt okej till att använda konceptet Resilience även i Australien. Ett antal bryggerier, såväl från Australien som andra länder, har anmält att de kommer att ställa upp.

Ett flertal bryggerier har på olika sätt påverkats av bränderna och nu återstår att se om intresset för att ställa upp är lika stort som det varit i Kalifornien. Planen är att ta fram ett recept som sedan alla deltagande bryggerier använder och intäkterna från det ölet ska sedan skänkas.

18 januari är det dessutom dags för Beer For Bushfire Relief, då ett antal bryggerier och pubar anordnar evenemang där man ska samla in pengar till de drabbade.