Bryggeri satsar på konstnärsprojekt

Bildspel

Bild 1 av 3

Joel Carlsson från Rocket Brewing är glad över att bland annat få samarbeta med Sara Granér.

 

Rocket Brewing satsar på en serie öl i samarbete med konstnärer. Flera kända namn medverkar till de första ölen.

Rocket Brewing är bryggeriet som flyttade från Danmark till Sverige och numera har etablerat sig i Malmö. Nyligen kom deras första öl på Systembolaget och ett av ölen är en del av konstnärssamarbetet.

– Vi har lite kontakter inom musik- och konstvärlden och när vi pratat om det här var de intresserade, säger Joel Carlsson på Rocket.

Första samarbetet släpptes nyligen på Systembolaget och det är en pale ale med namnet Caliban. Där är etiketten gjord av Sara Granér, bördig från Lund och med bland annat en serie återkommande publicerad i Dagens Nyheter.

– Det känns spännande och vi har fått med bra konstnärer. Vi tycker det är kul med konst och har alltid lagt ganska mycket krut på våra etiketter, säger Carlsson.

Temat för konstnärerna är månar och i det här fallet har ölet fått namnet Caliban, som är en av planeten Uranus månar. Övriga två konstnärer i projektet är Per Mårtensson och Karolina Vojcik. 49-årige Mårtensson är bland annat känd för att ha skapat ett av världens största konstverk på en vägg i ett parkeringshus i Malmö.

Tanken är att detta ska vara en årligt återkommande serie med öl, där olika konstnärer bjuds in varje gång.

Uppstarten för Rocket Brewing i Sverige har gått riktigt bra och all öl som bryggs har sålts ganska snabbt. Nu tittar man på att utöka den tankkapacitet som i dag ligger på 4000 liter. Om det blir en uppgradering handlar det om en fördubbling, men än så länge är inget beslut taget.