Bryggeri sågas efter homofobiskt utspel

Homofobiska kommentarer mot en gäst som inte gillade ölen är kanske bland det dummaste ett bryggeri kan ta sig för. Det tänkte inte amerikanska Dystopian State på innan man gick till attack.

Sociala media kan vara svårt att hantera, inte minst för företag som har gäster som recenserar deras verksamhet. Men att agera som Dystopian State i Tacoma, USA, är ett bra exempel på hur man verkligen inte ska göra.

Efter att en gäst skrivit en negativ kommentar på deras Facebook-sida, där gästen bland annat skrev att bryggeriet är det första han besökt där han fått spotta ölet tillbaka i glaset, tog det ordentlig fart.

Huvudbryggaren och delägaren Shane McElwrath letade upp gästen i sociala media och skrev en rad elaka kommentarer som nu sprids bland ölälskare.

”Spit that back into your boyfriends mouth you piece of shit”, är en av kommentarerna som skrevs till gästen.

Nu får Dystopian State givetvis hård kritik från många olika håll. Bryggeriet och McElwrath har bett om ursäkt på Facebook, men de negativa reaktionerna fortsätter och bryggeriet verkar nu ha tagit bort sin Facebooks-sida.

På sajten Untappd har bryggeriets senaste ölbetyg alla en bild av de kommentarer som skrevs.

Nu återstår att se hur bryggeriet ska ta sig ur den här knipan, de senaste dagarna har verkligen inte stärkt deras aktier hos det stora flertalet ölälskare.