Brist på öl när pubarna öppnade igen

Många engelsmän har återvänt till pubarna, men nu börjar ölen ta slut. Foto: Pixabay

Det är stor efterfrågan på öl i Storbritannien efter lättnaderna i restriktionerna som gjort att pubarna kan öppna igen. Efterfrågan är så stor att det vissa ölmärken inte går att få tag på i tillräcklig mängd.

Bland annat handlar det om brist på Birra Moretti och Amstel. Heineken som äger dem begränsar beställningar till max tre fat per pub för att klara av leveranserna.

– Efterfrågan har överträffat till och med våra mest optimistiska prognoser och bryggerierna jobbar dygnet runt för att klara leveranserna, säger Heineken UK till Daily Mail.

Flera pubägare varnar för att bristen på öl är ett stort problem för del pubar. Och Alastair Kerr, som representerar Campaign for Pubs uttalar sig också.

– Sen pubarna öppnade igen har de mött en ökad efterfrågan när många människor samlas på pubar runt om i landet. Då är det väldigt tråkigt att en del pubar inte kan erbjuda sina bäst säljande produkter.

– Pubarna har det tufft ändå, många öppnar med ekonomiska problem och en brist på öl är det sista de behöver nu. Vi hoppas att det här bara är ett temporärt problem.

Enligt Daily Mail har mer än tio miljoner vuxna återvänt till pubarna efter att de tilläts att öppna igen den 12 april.

Än så länge får de bara servera utomhus. Den 17 maj är planen att även inomhusservering ska tillåtas. Om bryggerierna klarar att leverera då återstår att se.

Läs mer på Daily Mail.