Brewdog ska utse den största ölnörden

Är du en riktig ölnörd? Då kanske just du har chansen att vinna en resa till San Diego i Brewdogs 2017 Beer Geeks Awards.

Tävlingen genomförs på Brewdogs pubar i Europa och till slut ska The Worlds Biggest Beer Geek koras. Den personen vinner en resa till San Diego.

Tävlingen är indelad i sju olika kategorier och den som avgörs på pubarna i bland annat Sverige 26 juli är klassen som kallas Beer Tasting Geek.

För en kostnad på cirka fem pund får du åtta öl som du ska bestämma ölstil på. Dessutom finns en skiljefråga som man ska svara på.

– Det är ett ganska coolt upplägg och det kan bli jäkligt häftigt. Det är inte så lätt att klara åtta ölstilar även om man provat en hel del öl, säger Magnus Svensson som är ansvarig för Brewdog i Sverige.

Han tror och hoppas på många deltagare som tar sig an utmaningen med de åtta ölen 26 juli.

– Det känns genomarbetat och hela tävlingen är på allvar. Jag tycker det här är ett bra sätt att verkligen bry sig om ölnördarna, säger han.

Förutom tävlingen med ölstilar finns sex ytterligare klasser att tävla i. Bland annat ska den bästa ölpersonen i sociala media och den mest kunnige ölnörden utses. Alla klasserna kan du läsa mer om här.

Vinnaren i varje klass går vidare till en final som genomförs på Brewdogs bar i Clerkenwell, London. Där ska slutligen den största ölnörden koras och den personen vinner alltså en resa till San Diego.