Brewdog siktar mot Järntorget

Det blir en flytt för Brewdog i Göteborg. När är inte klart, men en nyöppning nära Järntorget skulle passa delägaren Magnus Svensson.

– Vi ska absolut inte lämna Göteborg, vi har fantastisk personal och folk älskar det vi gör, säger han.

Det var för några veckor sedan som nyheten spred sig i sociala medier. En annons om att lokalen var till salu ledde till en del frågor och spekulationer.

– Vi har en häftig lokal och när vi började för två och ett halvt år sedan kändes den helt rätt. Men nu skulle vi vilja ha en något mindre lokal i ett bättre läge, säger Svensson.

Just nu letar man efter en ny lokal, men inget är klart och det går inte att i dag säga när flytten sker. Förutom att en ny lokal ska hittas, behöver den befintliga också säljas.

– Vi vill inte ligga på Avenyn. Det är runt Järntorget som ölfolket hänger, så det är klart att vi tittar på det. Jag gillar verkligen Haga, men det kanske inte är optimalt för ett ölställe.

Göteborg var bar nummer två i Sverige efter Brewdog på Kungsholmen i Stockholm. Sedan dess har det också startats en bar på Södermalm i Stockholm och en i Malmö.

– Vi har lärt oss massor vid varje nysatsning och vi är väldigt nöjda med det vi gjorde i Malmö. Nu hoppas vi att allt vi lärt oss ska göra nya stället i Göteborg ännu bättre.