Brewdog renoverar och tittar på nya orter

Ett ganska rejält ombyggd bar ska locka ölälskarna i Stockholm till Brewdog på Kungsholmen efter en kort stängning. Samtidigt planeras för fler Brewdog-barer i Sverige.

Baren på Kungsholmen var den första för Brewdog i Sverige, och faktiskt den första utanför Storbritannien. Under våren 2013 var det premiär och nu har det varit dags för en ganska omfattande renovering.

– Det börjar bli slitet, det har serverat ganska många hundra tusen liter där, säger delägaren Magnus Svensson.

Efter uppstarten på Kungsholmen har Brewdogbarer öppnats i Göteborg, på Söder i Stockholm samt i Malmö. Det man lärt sig under den resan ska nu även baren på Kungsholmen dra nytta av.

– Vi gjorde våra misstag i början, men har lärt oss för varje bar vi har öppnat, säger Svensson.

Renoveringen innebär bland annat att övervåningen hela möblerats om, nytt golv har lagts in, ljudabsorbenter finns i taken och baren har flyttats bakåt.

– Vi tyckte att det var bra att ha en stor baryta när vi byggde, men nu har vi minskat den. Dessutom kommer vi att ha Sveriges häftigaste bar-tavla, säger Svensson.

På måndag 16 januari öppnar baren igen och på torsdag i samma vecka blir det ett öppningsevent.

Men Brewdoggängets planer i Sverige handlar inte bara om att satsa på befintliga platser. Nya barer i nya städer finns med i framtidsplanerna. Linköping och Helsingborg är två av de städer som det har pratats om, även om inga beslut finns.

– Vänd på det och låt kunderna avgöra. I vilka städer vill de ha en Brewdog-bar, avslutar Svensson.