Bra start för den nya satsningen i Skövde

Nu ska Skövde få en bättre ölkultur. Det är i alla fall målet för Husaren Bryggeri, som fått en bra start på verksamheten.

Husarer är de ridande soldater som än i dag hör hemma i Skaraborg, och det är därifrån namnet på bryggeriet kommer. Det hela startade för fyra månader sedan.

– Det finns inget bryggeri i Skövde och vi ville komma in på den marknaden. Vi vill skapa en kultur här och började med att ta fram en lager för att sälja så bra som möjligt, säger Jonatan Viström.

Han driver bryggeriet tillsammans med Karl Tellander och Sebastian Nohlberg, som är den som skapar recepten. Så här långt har ölen bryggts hos Rådanäs.

– Vi ville börja så, men ambitionen är att ha ett eget bryggeri i Skövde längre fram. Det här är ett hobbyprojekt och vi jobbar med annat men kan kanske bli heltidsjobb längre fram, säger Viström.

Under de fyra månader som bryggeriet existerat har man hunnit med att få in ölet på ett antal krogar i Skövde och andra städer. Dessutom finns ölet på Systembolagets båda butiker i Skövde. Cirka 15 000 liter har det bryggts under varumärket sedan i starten.

– Vi räknar med att det kommer ett nytt öl till våren och totalt kanske Husaren Bryggeri ska ha tre olika öl. Det behöver inte vara nya öl hela tiden, säger Viström.