Bra biljettryck för Göteborgsmässan

Drygt 3200 biljetter på en dag. Intresset för En Öl & Whiskymässa håller i sig. Men viktigast var att allt skedde utan några missöden.

En Öl & Whiskymässa är en av de största dryckesmässorna i landet och när biljetter släpptes under måndagen var förstås intresset stort.

3211 biljetter släpptes under den första dagen, och det var i närheten av förra årets rekord.

– Den stora behållningen är dock att släppet gick så smidigt efter två år där systemet kraschat på grund av den höga belastningen. I år hade vi ytterligare backup samt en kötjänst som gjorde att hemsidans besökare fick en klocka som räknade ner när de förväntades komma in i shopen. Det gjorde att alla kunde känna sig trygga och det extra trycket var över på ett par timmar, kommenterar Minny Källman.

En nyhet för mässan är en ny typ av biljett. Den kallas för flexibiljett och ger gästen möjlighet att komma när man vill under dagen.

– Den är perfekt om man inte nu kan bestämma vilken tid man kan komma eller om man vill ge bort biljetten i present. På de övriga biljetterna så gäller bestämda entrétider även om man självklart får stanna så länge som man vill, poängterar Källman.

2019 års mässa kommer att vara lika stor som året även om arrangörerna möblerat om lite i hallarna för att förbättra logistiken och upplevelsen för både besökare och utställare.

– Det är självklart kul att intresset för En Öl & Whiskymässa i Göteborg fortsätter att hålla i sig och troligtvis har flera av biljettyperna sålt slut innan mässan äger rum.