Festen är över, dags att ladda för nästa

Gänget bakom En Öl & Whiskymässa. Foto: Privat

Nu är En Öl & Whiskymässa slut. En fest som kändes som innan pandemin med massor av öl, folk och glädje.

Stanley Wong är supernöjd med mässan. När vi skrev inför mässan tidigare i år sa han att han skulle vara glad om de lyckades få med 20000 besökare. Nu blev det 23000.

– Jag är glad och lycklig efter att ha genomfört mässan med så många besökare, säger han.

– Nu är jag trött, men ändå full av energi och glädje. Det är nästan så att man känner en sorg över att det är över. Det var två härliga dagar.

Det blev över 100 bryggerier på årets mässa och det fanns flera nya inslag. Sveriges Oberoende Bryggerier hade med sin container med öl från medlemmarna, Stockholm hade samlat ihop ett gäng bryggerier som samsades i en monter och så även skåningarna.

– Sveriges Oberoende Bryggerier var supernöjda och kommer tillbaka nästa år och även stockholmarna var nöjda. Skåningarna hade det jättebra, det var en kul krydda och de hade fullt hela tiden.

Det fanns även med ett antal bryggerier som inte varit på mässan tidigare på småbryggartorget.

– De får stå där en gång, nästan till självkostnadspris, sen får de lämna plats för nya. Men några av dem har redan signalerat att de vill ha en riktig monter nästa år.

Stanley Wong är också väldigt nöjd med öltävlingen där fler bryggerier än någonsin gjorde upp om medaljerna som delades ut i 13 klasser.

– Tävlingen var uppskattad, det var flera bryggerier som fick slut på sina vinnaröl.

Nu ska han och resten av gänget börja skruva på nästa års mässa.

– Vi ser redan fram emot nästa år och att skapa en ännu bättre upplevelse, säger Stanley.