Klartecken för nya boken av Eronsson

Målet var 180 000 kronor. Men det blev mer än så när Peter M Eronssons nya bok trycks och distribueras via crowd funding.

Tidigare i år blev Eronsson prisad med guldmedalj för världens bästa dryckesbok vid en gala i Kina. Hans nästa projekt görs tillsammans med Jonas Darnell, mannen bakom Herman Hedning. Boken kommer både kombinera öltexter med seriestrippar med den välkände hedningen.

Beernews har tidigare berättat om hur duon hoppats på crowd funding för att få pengar till tryckning och distribution. När tiden för projektet gått ut visar det sig att det gick över förväntan. Man hoppades på 180 000 kronor men det blev till slut 218 000 kronor.

– Det känns fantastiskt kul. Jag var lite tveksam ett tag men Jonas har varit positiv hela vägen och han fick ju rätt, säger Eronsson.

Pengarna går nu till att ta fram boken och i slutet av september är det premiär.

– Vi planerar för att ha en releasefest på Flying Barrel i Göteborg i samband med bokmässan i slutet av september.

4000 exemplar ska det tryckas av boken och cirka 400 av dom går till personer som stöttat projektet med att sätta in pengar. Resten kommer bland annat att säljas på ölmässor runt om i landet.

– Vi ska även åka på en del motormässor, Herman Hedning har alltid varit väldigt populärt bland motorintresserade, berättar Eronsson.

20 av de personer som ställt upp ska dessutom få vara med om en utmaning till. Via lottning ska det väljas ut 20 personer som får vara med och brygga en öl som är kopplad till projektet.

– Vi brygger på Strömsholms Bryggeri, Jonas har en koppling dit. Och givetvis blir det en mild som vi brygger, säger Eronsson.