Bishops Arms stängde ölbar i Stockholm

Bishops Arms har växt så det knakar i många år. Men nu har man stängt sin bar på Folkungagatan i Stockholm.

I helgen arrangerades det en avslutningskväll och nu ska stället monteras ned.

– Det är egentligen ganska odramatiskt. Vi bedömer inte läget som lika attraktivt längre och har inte kommit överens med hyresvärden, säger Oskar Svanström på Bishops Arms huvudkontor.

Baren har funnits på Folkungagatan i nästan tio år, och under den tiden har mycket förändrats på Söder.

– Det kommer inte lika mycket människor till dom delarna av Söder längre. Det känns inte lika attraktivt som för tio år sedan.

Han betonar att stängningen beror på ekonomi och att man inte ville betala den hyra som hade blivit för lokalen. En hel del rykten om andra anledningar har florerat, men Svanström är tydlig med att dessa inte stämmer.

– All personal erbjuds liknande jobb på våra andra barer och vi har haft tio bra år på Folkungagatan. Jag har hört flera konstiga rykten som verkligen inte är sanna.

Stängningen är faktiskt den första som Bishops Arms gör i Sverige, och den innebär att 41 barer blivit 40. Men den siffran lär troligen utökas framöver. Man tittar på möjligheter att satsa på nya barer både i Stockholm och i övriga delar av landet.

– Det finns nya spännande områden i Stockholm som är intressanta för oss. Men vi tittar också på satsningar i andra svenska städer men inget är klart ännu, säger Svanström.