Bishops Arms fick brygga öl i USA

Bildspel

Bild 2 av 6

Stora delar av gänget samlat: Jakob Östenson, försäljningssamordnare grå Great Brands, Carl Rydell, pubchef på Bishops Arms Jönköping, Heinrich Hamann, pubchef på Bishops Arms Helsingborg Marinan, Marjana Kozul, pubchef på Bishops Arms Malmö Gustav Adolfs Torg, Bill Covaleski , grundare av Victory Brewing och Johan Granberg, Bishops Arms.

 

Bishops Arms inte bara säljer en hel del amerikansk öl. Nu har man dessutom bryggt sitt eget öl i USA. Premiär blir det på onsdag.

Det var Jugge Hasselqvist på Oliver Twist och Great Brands som stod bakom resan. Tillsammans med Johan Granberg på Bishops Arms tog han med representanter för Bishops Arms från Helsingborg, Jönköping och Malmö till Philadelphia. Det bryggdes det öl hos Victory Brewing.

– Det är första gången vi gör något sådant här och det var jättekul. Vi ville hitta på något lite annorlunda. Det blev ganska intensivt och de som var med fick jobba under processen också, säger Hasselqvist.

Ölet ska få namnet Red Side Of The Moon och är en välhumlad red ale. I morgon, onsdag 31 januari, har ölet premiär på samtliga Bishops Arms i landet.

– Ölet kommer bara att finnas på fat hos Bishops Arms och vi är nöjda med resultatet, säger Hasselqvist.

Det här var första gången som en sådan här resa gjordes och det kan bli aktuellt med fler liknande projekt. Hasselqvist gillar Philadelphia som stad, och konstaterar att ölet kommer i rätt tid för att fira att Philadelphia Eagles tagit sig till Super Bowl i amerikansk fotboll.

– Philadelphia är en fantastisk ölstad och har en väldigt bra ölkultur. Det är definitivt värt att åka dit, säger han.