Betala vad du vill i Brewdogs barer

Nu får Brewdogs aktieägare själva bestämma vad en öl ska kosta. Foto: Brewdog.

Köp en öl och betala vad du tycker den är värd. Så blir det för Brewdogs alla aktieägare under en vecka. Men hur lite som helst går det inte att betala.

Brewdog har ölvärldens i särklass största ägarskara via sin Equity For Punks. Nu ska de belönas med att själva få bestämma priset på Brewdogs barer runt om i världen.

Under den vecka som nu pågår får medlemmarna själva bestämma vad de ska betala i barerna. De som betalar under marknadspriset måste i utbyte fylla i ett formulär och förklara varför de inte betalade mer för ölen. För Brewdog är det tänkt att ge nyttig respons för att göra såväl öl som barer bättre.

Helt gratis går det dock inte att få öl i Sverige. Man måste följa gällande lagar och bland annat måste alkoholskatten betalas. Men den som vill av medlemmarna kan dricka billig öl och de bara är beredda på att motivera varför de gjorde så.

– Det är här ett nyskapande socialt och affärsexperiment som aldrig gjorts tidigare. Vi tar risken oavsett vad det kostar för vi tror att resultatet blir ovärderligt för oss. Vi kommer också att dela med oss att allt vi får in för att kunna skapa en bättre affärsmodell och relation med våra fans, säger James Watt, en av grundarna av Brewdog.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Betala vad du vill i Brewdogs barer

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer