Benchwarmers öppnar ännu en bar

Magnus Svensson i den första baren, snart har han en till. Foto: Ronny Karlsson

Benchwarmers öppnade sin första bar mitt under pågående pandemi. Det gick så bra att det snart blir en till.

I april 2020 öppnade Benchwarmers sin första bar, nere vid havet i hemstaden Helsingborg. Trots tiderna har det visat sig vara ett lyckokast.

– Det har varit fullbokat hela tiden och ofta köer innan öppning på lördagarna, berättar Magnus Svensson på Benchwarmers.

Så nästa år blir det en bar till, vid Oceanhamnen, bara 10-15 minuters promenad från den första. Men mentalt sett en längre resa enligt Magnus.

– Geografiskt är det kanske inte jättelångt, men vid den första baren i norra hamnen är det ett promenadstråk för turister. I Oceanhamnen blir det en helt annan målgrupp, med så mycket kontor och boende. Jag tror inte att det kommer lika mycket turister, även om intresset för området är jättestort.

Benchwarmers bar kommer att ligga i hörnet på det här huset: Skiss: Midroc Properties

Precis som den första baren blir det vattenläge alltså. Och precis som den första baren kommer den också att se ut.

– Vår första bar fungerar som ett proof of concept och den har fungerat bra. Vi har hållit det enkelt. Inte en massa cocktails som vi inte kan stå för själva, utan 16 öl på fat. Sen har vi fem olika pizzor som roterar.

– Så i stort sett kopierar vi bara den, även om det blir lite annan känsla med väldigt högt i tak i den nya.

Går man över den nybyggda bron ligger Benchwarmers bar 30 meter rakt över torget. Skiss: Helsingborgs kommun

Oceanhamnen är ett område under förändring. Magnus berättar att det tidigare bara stått och förfallit och var tidigare en gammal pir för Oslobåten, som inte stannat i Helsingborg på säkert tio år. Nu byggs det nytt där, med både bostäder och kontor. Huset som Benchwarmers ska husera i är princip redan klart.

– Vi börjar bygga efter valborg 2022. Jag är rätt taggad. Förra gången byggde vi baren samtidigt som vårt nya bryggverk kom i två containrar från Kina och skulle monteras. Jag ville göra allt själv så det blev väldigt väldigt långa dagar.

– Det blir enklare nu. Vi har inget nytt bryggverk att montera och vi har lärt oss rätt mycket från den första starten.

Den nya baren blir på 109 kvadrat och sen blir det ett extra utrymme, en mezzanin, där tanken är att en hel del roligt ska hittas på.

– Det blir ett avskilt område för ölprovningar, möten och event. Det är en grej vi har saknat i den första baren.

Det är inte klart än hur mycket folk han ska kunna ta in, men han gissar på 50 inomhus och lika många på uteserveringen.

I baren blir det 16 kranar, vilket gör 32 totalt med den första baren.

– Jag vill ha 32 kranar för att kunna köpa in mer från våra vänner också. 16 per bar känns rätt lagom, då snurrar det på rätt bra och man kan byta nån varje dag. Det ska alltid finnas nåt nytt varje gång du besöker Benchwarmers, vare sig det är pizza eller öl.

En bar gör ingen kedja, men det gör två. Blir det fler framöver?

– Det var rätt kul, när jag la upp om det här på Instagram var det många som skrev ”låt nästa bli i Malmö”. Vi får se hur det blir med det, vi har sagt att det ska bli tre och Malmö ligger nära till hands, men även Lund är intressant.