Beernews poddpremiär ”En ny slags ölpodd”

Nu startar Beernews inte bara en, utan två podcasts. Först ut är Beernews Deluxe som är en exklusiv podd för alla Beernews patrons. I premiäravsnittet, som går att lyssna på redan nu, snackar Tobias Janius med Double Bastard himself – Fredrik Berggren.

Beernews allra första podd, Beernews Deluxe, har premiär idag. Den leds av Tobias Janius, sajtens egen art director, skribent och allt-i-allo. I varje avsnitt möter han en ny gäst för att snacka om allt mellan himmel och jord i samtal som tar avstamp i allas vårt favoritintresse – öl.

 

I Beernews Deluxe får alla som är medlemmar i Beernews Patreon tillgång till bonusmaterial från inspelningen av den större satsningen – den publika podden Beernews Afterwork, som också kommer att släppas inom kort.

 

Tanken är att det ska vara lättsam och lagom lyssning på väg till jobbet, under löprundan eller liknande. Samtidigt som det ger lyssnaren en lite mer nyanserad bild av gästens bakgrund och personlighet.

 

– De jag snackar med kan till exempel jobba på ett bryggeri, syssla med hembryggning eller stå bakom ölkranarna på en krog. Eller kanske vara en artist med gedigen erfarenhet av att ha specifika önskemål om öl på sin rider? Alla mina gäster i podden har en speciell relation till öl på ett eller annat sätt. Och den typen av personer – alltså sådana som jag – kan inte undvika att snacka om öl. Men istället för att borra oss ner i ett enda ämne, så kommer vi prata om öl ur gästens perspektiv, säger Tobias Janius.

 

Gästerna kommer förstås vara samma i de båda poddarna. Men om den Patreon-exklusiva podden Beernews Deluxe kan ses som en lite rakare intervjusituation så kommer den publika podden Beernews Afterwork vara något helt annat.

 

– Även om varken Svullo eller Liam Gallagher förstår folk som bara beställer in en öl så är det exakt vad vi kommer göra i Beernews Afterwork. Det kommer inte vara en podd om ölnörderi, utan tanken är att använda öl som det sociala smörjmedel det är. Alltså som en riktigt god ursäkt att ses och snacka om livet en stund, säger Tobias Janius.

 

Premiärgästen i de två första poddavsnitten är Fredrik Berggren, en välkänd ölprofil som missionerat om öl sedan mitten av 1990-talet, bland annat som ölskribent (SvD), poddare (Ölpölen), satiriker (Double Bastard) och numera också som reporter, krönikör och öltestare på Beernews. 

 

Temat för samtalet är hur Fredrik Berggren upptäckte öl, varför öl är så viktigt och om han tycker att det finns något kvar att upptäcka när det gäller öl. Under 28 mysiga minuter avhandlas bland annat ämnen som Systembolagsstatistik, beska, hemlig krogdata, Brekeriet, chokladbollscider, regelhyckleri, Vira Blåtira, irrelevant ölinnovation, The Kernel, drömresor, Italian grape ale och Ace Frehley. Plus mycket mer.

 

För att höra podden Beernews Deluxe blir du patron via patreon.com/beernews

Som patron bidrar du till att Beernews kan fortsätta att vara en nyfiken, granskande och inspirerande röst i ölets tjänst.