Beerbliotek utökar satsning på sin bar

Att dricka öl hos Beerbliotek är populärt. Så populärt att man nu satsar på att ha öppet varje helg.

Beerbliotek i Göteborg är ett av de bryggerier som har ett provsmakningstillstånd, där gäster erbjuds mindre glas av ölen de vill prova.

Den verksamheten har rullat på varannan vecka men nu är det dags att ha öppet varje helg.

– Det har varit tillräckligt med folk för att testa i alla fall. Allting är ju på plats så det är dumt att inte använda det. Nu testar vi det fram till jul så får vi se sedan, säger Adam Norman.

Varje fredag och lördag blir det alltså öppet och med Beerblioteks höga tempo när det gäller att skapa nya öl passar det bra med en smakbar. En organisation finns redan.

– Vi har personal som jobbar där, och det är till exempel studenter som gärna vill jobba mer. Men på sikt skulle vi vilja ha någon som är ansvarig för den verksamheten, säger Norman.

När vädret inte längre tillåter att besökarna kan sitta ute blir det lagret som får fungera som andra serveringsdel med bord och stolar. De 50 platser som är tillåtna i själva baren blir nämligen ofta fulla.

Utöver nya öl vill Adam Norman också fortsätta med att locka med öl som lagrats.

– Vi har en hel del sådana öl. Nu har vi kört en wheat winte från 2014 som man kan prova hos oss. Det blir spännande för oss också att se hur ölen utvecklats.

Norman säger att det finns gott om lagrade öl från olika år att plocka fram i smakbaren.

– Det är ett kul sätt att locka folk till oss. Det enda vi behöver fixa är någon form av värmeelement till lagret när det blir mycket folk. Men det är inget stort problem, avslutar Norman.