Vega fixar till ett kryddat jubileumsöl

BEERNEWS 2 ÅR

Bildspel

Bild 1 av 3

Otto Asklid fixar med bryggningen av Rice & Shine, ett öl som sedan smaksatts på ett spännande sätt.

 

Rice & Shine har precis släppts på Systembolaget. Nu kommer varianten med mango, habanero och koriander, och den finns bara under en enda kväll.

Vega Bryggeri skojar till det en del med sin Rice & Shine IPA under Beernews tvåårsjubileum. Det blir en riktig smakbomb när den ursprungliga ölen får sig en dos av mango, habanero och koriander.

– Vi har använt en viss andel ris för att få ölet torrare och sedan humlade vi med citra och centeniial och det är en trevlig klassisk humlekombination, säger bryggaren Otto Asklid.

Lite av inspirationen till grundölet kommer från i våras då Vega bryggde ölet StordALEn. Det här ölet påminner om den, men den här gången man det ett steg längre med riset. Nu har det också alltså tillsatts en hel del andra smaker.

– Det får inte bli för mycket hetta, men det tycker jag att vi har lyckats med, säger Magnus Vasilis efter det första smakprovet.

Ölet finns bara i ett enda fat och det fatet kommer att serveras på Brewers Beer Bar Magasinsgatan i samband med Beernews tvåårsjubileum. Hela kvällen är ett välgörenhetsprojekt där alla pengar går till antimobbningsprojektet AUAB, Artists United Against Bullying.