Barlinds lättöl på väg att bli en tradition

Bildspel

Bild 8 av 8

Baren vid bryggeriet i svärmors garage blev välbesökt.

 

Midsommar innebär en hel del traditioner. Kanske är en ny tradition på gång på Björkö, där det för tredje året i rad bjöds på lättölsfest.

Det är BarlindBeer som startat det hela. För tredje året i rad bjöd han in lokalinvånarna till att komma och prova öl vid bryggeriet i svärmors garage.

– Det är jätteroligt. Det har blivit lite av en tradition och det lär fortsätta, säger Jonas Barlind.

I år hade han tagit fram en lättöl som gick lite i New England-stil och den uppskattades av besökarna.

– Det var kanske mellan 100 och 150 personer här, det är jag jättenöjd med, säger Barlind.

Eftersom lättöl kan serveras vid bryggeriet och även kan ges bort så ser Jonas Barlind midsommareventet som en blandning av marknadsföring och att hitta på något på ön.

– Det är viktigt att marknadsföra sig på hemmaplan. Man går i sin bubbla och tror att alla vet att jag har ett bryggeri, men alla gör inte det. Samtidigt är det en hel del som frågar om eventet och säger långt i förväg att de tänker komma.

Det här året var ölen en specialbatch som bara fanns under det här eventet. En unik möjlighet för Björköborna alltså att dricka lokal öl.

– Det viktigaste är att jag får folk intresserade av att testa. Någon verkade skeptisk när ölet var så grumligt, men efter att ha smakat var det riktigt gott, säger Barlind.

Stort tack till Magnus Larsson som tagit bilderna.