Användare uppretade när statistik försvann

När Drinkaware gjorde en nylansering av sin app hittade många användare inte längre sin data.

Drinkaware, som är en brittisk motsvarighet till Systembolagets app Måttfull, får kraftig kritik efter en uppgradering där användarnas historik försvann.

Appen Drinkaware ska hjälpa användare att hålla nere sin konsumtion av alkohol och har blivit väldigt populär. Sen den lanserades 2014 har den laddats ner 600000 gånger.

Men vid en nylansering av appen i slutet av augusti försvann känslig data för många användare. Data som användes för att visa statistik över användarens alkoholvanor.

– Appen är fullständigt värdelös och jag har slutat att registrera min alkoholkonsumtion i den. Jag förlorade all min data. Om de är seriösa med att hjälpa folk med sitt drickande så har de fullständigt försummat sina plikter, säger David Eckhoff, en av appens användare till Guardian.

Enligt Drinkaware har de fått 540 klagomål på appen efter lanseringen och medger att känslig data försvunnit, men säger samtidigt att det inte handlar om ett permanent borttagande och att de arbetar för att återställa informationen.

– Ingen användardata har tagits bort permanent, men det har dröjt med att flytta över data för vissa användare på grund av det stora antalet migrationer som äger rum, säger Drinkaware.

Användare som begärt det har enligt Drinkaware fått sin data återställd och organisationen uppmanar andra att kontakta dem om de saknar sin data.

– Vi vet att en del lojala användare av de gamla appen inte har uppskattat de förändringar som vi har gjort. Vi har lyssnat på dem, säger Drinkaware.

Läs mer här.