Äntligen premiärdags efter två års väntan

Anette Pålsson kan konstatera att Lilla Edet Bryggeri äntligen kunde öppna sin restaurang i helgen. Foto: Montage.

Två års kamp är över. I helgen kunde Lilla Edet Bryggeri äntligen öppna sin restaurang med fulla rättigheter och intresset var på topp.

 

Bryggeriet har kämpat i två år för att få till sin restaurang, men jobbet med att få bygglov har dragit ut på tiden.

.- Vi höll på att falla på målsnöret igen, men vi fick tag i den inspektör som krävdes och klockan 14 i torsdags fick vi allt godkänt, säger Anette Pålsson på bryggeriet.

Det är frågan om brandtillsyn som dragit ut på tiden, när kommunen krävt att en speciell expert skulle titta på lokalerna.

– Vi har blivit så väl mottagna av de boende och politikerna, det är tjänstemännen som satt käppar i hjulet och gjort att det tagit tid, säger Pålsson.

I lördags var det så äntligen dags för premiär, det serverades öl i stora glas, vin, drinkar och whisky och i köket jobbades det på högtryck.

– Vi har en ny fantastisk kock som heter Karin Lawrence, hon har bott i England i många år. Dessutom spelade Bill Granath och han var bättre än någonsin, säger Pålsson.

Fyra gånger till blir det öppet under sommaren, sedan ska man sätta ett schema för hösten. Troligen blir det då öppet en gång per vecka, men det kan bli mer om efterfrågan är stor.

Efter premiären var det viktigaste att känna att man äntligen kommit i gång.

– Det har varit en utmaning, nu känns det väldigt skönt.