Ännu ett samarbete med Dalabryggare

Sven Eklund är en av dalabryggarna som finns med på många samarbeten. Foto: Ronny Karlsson.

Bryggerierna i Dalarna är mästare på att samarbeta. Nu är det dags för en ny ölfest med fokus på länets bryggerier.

Dalabryggarna har utvecklat ett omfattande samarbete och ett tydligt tecken på det var när man hade samlats i en dala-bar på Stockholm Beer & Whisky Festval. Där hade sex av bryggerierna delat på kostnaden och arbetet med att ha en monter under sex utställningsdagar.

– Det är nog ganska typiskt Dalarna att göra så, vi har blivit goda vänner och hjälper varandra, säger Sven Eklund på Villovägens Bryggeri.

På torsdag och fredag är det dags för nästa samarbete då Dala Craft Beer Festival genomförs på Magasinet i Falun. Öl från tolv bryggerier och åtta bryggerier på plats blir det, och detta är förstås tänkt att bli ännu en manifestation för dala-öl. En hel del nya öl ska presenteras på festen.

– Det här är ett bra exempel på samarbetet. Vi hjälps åt ganska mycket och samarbetar bland annat med ölleveranser till Systembolaget i Örebro, säger Eklund.

Dala Craft Beer Festival är tänkt att locka såväl företag som privatpersoner. Bakom satsningen står Ted Stöffling som samarbetar med Sven Eklund och har hand om restaurangdelen i den gamla brandstationen där Villovägens Bryggeri ligger.

– Erik Sahlin på Sahlins Brygghus är också väldigt drivande i att vi ska samarbeta. Vi har mycket att tjäna på det och det är roligt att även Oppigårds som kommit längre än oss andra finns med på en hel del av våra event, säger Eklund

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Ännu ett samarbete med Dalabryggare

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer