Nyheter

Ännu ett bryggeri gör satsning i Brooklyn

Brooklyn har blivit ett populärt ställe för bryggerier. Nu öppnar ett bryggeri till och man gör en ordentlig satsning.

Det är Grimm Artisanal Ales som satsar på eget bryggeri i egen fastighet i Williamsburg, Brooklyn. Efter fem år får man därmed sitt eget ställe för första gången.

Under de fem år som företaget funnits har man kommit upp i en ganska hyfsad produktion med hjälp av andra bryggerier. Den senaste tiden har man bryggt hos Beltway Brewing Company i Sterling, Virginia.

– Vi satsar för fullt i Brooklyn. Men samtidigt har vi byggt relationer med andra bryggerier, främst Beltway, och vi vill hålla den möjligheten öppen även i framtiden. Som det är nu planerar vi att brygga nästan allt i vårt eget bryggeri, men att återvända till Beltway och brygga en gång i månaden, säger Lauren Grimm till sajten Brewbound.

Hon driver byggeriet tillsammans med maken Joe och målet är att brygga runt 70 000 liter öl per månad vid den nya anläggningen. Utöver et antal vanliga jästankar kommer man också att ha ett foederfat på cirka 3500 liter och 100 vanliga träfat för att lagra suröl.

För att kunna verkställa sin dröm och ha ett eget bryggeri har det krävts lån på över sex miljoner dollar. Men det har det varit värt enligt Lauren Grimm, som såg det som avgörande att äga byggnaden.

– Det krävs så mycket jobb i en lokal för att ens öppna ett bryggeri och när du gjort allt det jobbet i en hyrd lokal har du bara hjälpt någon annan att få en bättre lokal. Om dom sedan höjer hyrorna efter några år kan det bli komplicerat, säger hon.

På lördag är det premiär för bryggeriet , som givetvis också har ett taproom i anslutning till sin verksamhet.