Ännu en flygplats får sitt eget bryggeri

Flygplatsen i Melbourne ska få ett eget bryggeri.

Öl på flygplatser är populärt och det görs också satsningar på bryggerier. Nu kommer den första sådana satsningen även i Australien.

Det är på flygplatsen i Melbourne som bryggeriet har skapats. Stomping Ground har en anläggning inne i Melbourne men har nu gjort en satsning även på flygplatsen.

30 kranar finns det och 24 av dom ska innehålla öl från det egna bryggeriet. De flesta ölen kommer att bryggas vid bryggeriets huvudanläggning, men cirka 30 olika öl per år ska det bryggas på flygplatsen.

– Det finns en enorm efterfrågan på craft beer i Melbourne så det här var ett logiskt beslut. Vi är stolta över att vara den första flygplatsen i Australien och den fjärde i världen att satsa på det här unika konceptet, säger flygplatschefen Andrew Gardiner till sajten Business Traveller.

Bryggeriet ligger i Terminal 3 och genom fönstren ser man bland annat landningsbanorna. Flygplatsen har nyligen också satsat på flera andra nya restauranger. Bryggeriets grundare Justin Joiner ser fram emot att kunna skapa nya öl på flygplatsen.

– Vi kommer att servera nya öl nästan varje vecka, så det kan ha kopplats på en ny öl från det att du rest i väg och till att du kommit hem, säger han.