Andres ger stöd till brittisk författare

I fjol handlade det om Storasyster. I år ska Mackens välgörenhetsprojekt stödja den brittiska författaren William Blake.

Andres Furukawa och hans bryggeri Macken har ett årligt återkommande event där det fokuseras på ett speciellt projekt. I fjol var det organisationen Storasyster, som jobbar med att stötta fysiskt och psykiskt misshandlade barn, som fick pengarna.

I år går pengarna till kampen för att ge den brittiska författaren William Blake en värdig gravsten i England.

– Jag har inspirerats av hans poesi ända sedan tonåren. Jag vill göra något meningsfullt med varje öl och det här känns rätt, säger Furukawa.

I morgon fredag är det premiär för ölet på Konstnärsbaren i Stockholm och då kommer en representant från Blake´s Society i England att vara på plats. Antony Vinall kommer då att föreläsa om ”The Marriage of Heaven and Hell”, vilket är Blakes mest kända verk.

När Blake avled fick han ingen gravsten och det är något som Blake´s Society jobbar med. I augusti kommer det till slut att resas en sten och Andres Furukawa vill bidra till det.

– Det verkar som att det även kommer folk från den brittiska ambassaden.

Ölet är en golden ale i ganska klassisk brittisk stil. Under arrangmanget kommer man att ta en frivillig inträdesavgift, och givetvis går även de pengarna till Blake´s Society.