Anders vill dricka sina öl med Trump

BRYGGARENKÄTEN

Anders Thelenius på Jämtlands Bryggeri lyfter gärna fram närliggande bryggerier som gör bra öl. Och så vill han dricka öl med Donald Trump. Här har du alla hans svar på våra enkätfrågor.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?

– Vårt ständiga kvalitetsarbete tillsammans med två viktiga investeringar för framtiden. En plockrobot för att slippa de tunga lyften till pall samt en ny filtreringsteknik, crossflow. Båda dessa investeringar är förbättringar i arbetsmiljö och kvalitet.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?

– Vi bryggde cirka 820 000 liter 2018 och räknar med att kunna öka lite under 2019.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.

– Det finns så många kompetenta bryggerier i Sverige så det är svårt att bara plocka ut ett. Därför väljer jag istället att lyfta några av alla de lokala bryggerierna i Jämtland som gör riktigt bra öl. Exempelvis Revsunds, Jemtehed & Brande, Åre och Reinklou. Det finns många talanger där ute och återväxten är tryggad!

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?

– Jag tror det blir tufft för många att orka kriga vidare i den tuffa konkurrens som råder på marknaden. Risken är stor att vi får se viss utslagning av de som inte klarar av att överleva under de kommande åren.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?

– Vi har en hel del intressant på gång och vi kommer också på allvar låta vår ”bryggarlegend” David Jones ta fram lite spännande nyheter som kommer att lanseras under 2019.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?

– Donald Trump! Tänk att ta upp honom med tåg via Inlandsbanan till Pilgrimstad. Prova igenom hela vårt sortiment av öl och bjuda på nystekt kolbulle över öppen eld. Efter det skulle han definitivt må så gott så jag är helt övertygad om att jag skulle få karln på bättre tankar…!