Anders startar ännu ett företag för dryck

Anders Hansson har premiär för sin första hard seltzer på Taproom under fredagen. Foto: Montage.

Han har redan satsat på mjöd i ett eget företag. Nu startar Anders Hansson också ett företag för hard seltzer i Malmö.

Anders Hansson har under många år drivit Malmö Brewing och Taproom i Malmö. Under förra året startade han också med mjödtillverkning i egen regi när han startade Malmö Meadery.

Nu är det dags igen för nytt företag och den här gången är det hard seltzer som gäller. Hard seltzer kan beskrivas som alkoholhaltigt kolsyrat vatten som i regler smaksätts med till exempel frukt eller bär.

– Vid alla mina ölfestivalresor till USA har jag sett under ett antal år hur Hard Seltzer har ökat och blivit mer och mer populärt i USA. Sedan tre år tillbaka har jag provbryggt en massa olika varianter och har hela tiden känt att jag inte varit läge att släppa denna produkt i Sverige, då den kanske varit lite okänd och inte helt accepterad, kommenterar Anders Hansson.

Man nu känner han att tiden är mogen. Företaget heter Ability Drinks AB och dryckerna kommer att lyftas fram med en slogan som lyder DrinkAbility.

– När jag var i Florida i november så var det helt andra tongångar, det har blivit en hajp. Min tanke var att släppa denna produkt i december men massa saker kom i mellan. Sen tänkte jag släppa den på Malmö Beer & Whisky Festival i år men den blev ju inställd, menar Hansson.

Nu blir det i stället premiär på Taproom i Malmö under fredagen, då den första hard seltzern har premiär. Ytterligare två kommer att släppas under kommande veckor. Key Lime Pie blir den första smaksättningen.