Amerikanskt bryggeri satsar i Tyskland

Amerikanska Against The Grain satsar I Tyskland. Foto: Against The Grain

Against The Grain satsar hårt på Europa. Nu startas ett nytt varumärke där ölen ska bryggas i Tyskland för att kunna erbjuda färsk öl.

Against The Grain i Kentucky har exporterat en del öl till Europa de senaste åren, men är inte nöjda med den lösningen.

– Jag har provat de pale ale och india pale ale vi skickat, och hur snabbt vi än kan förflytta ölen är det inte tillräckligt snabbt, säger grundaren Jerry Gnagy till sajten Goodbeerhunting.

Det nya varumärket ska kallas AtG Europe och efter en del letande så fastnade man för Brauerei Vormann utanför Düsseldorf som samarbetspartner. Där ska det bryggas humlig öl som behöver vara färsk. De ölstilar som klarar lite lagring kommer att fraktas från USA även i fortsättningen.

Cirka tio procent av Against The Grains produktion har skickats till Europa, men nu minskar exporten och i stället ska man brygga närmare sina europeiska kunder. Ölen som bryggs i Tyskland ska sedan skickas till i första hand Frankrike, Spanien och Italien.

– Om några år kan vi även ha Against the Grain South America, eller Against the Grain Australia, eller Against the Grain Asia, säger marknadsansvariga Katie Molck.

Läs hela artikeln här.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Amerikanskt bryggeri satsar i Tyskland

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer

One Comment

  1. Det är ganska långt mellan Düsseldorf och lilla Dahl där Brauerei Vormann ligger. ”Utanför Hagen”, den närmsta riktiga staden, skulle kanske inte säga de flesta svenskar något, men åtminstone ”utanför Dortmund” vore bättre.

    När det gäller Brauerei Vormann så kan det vara intressant att veta att många av ölen från Freigeist Bierkultur bryggs där, så även om Vormanns egna produkter är tämligen traditionella så finns det redan erfarenhet av att brygga ”modernare” öl på bryggeriet.

Comments are closed.