Alternativ oktoberfest på Münchens krogar

Det är ingen Oktoberfest i år, men krögare i München har gått samman i en alternativ fest. Foto: Pixabay

I München har lokala krögare gått samman i en alternativ oktoberfest i stället för den vanliga som är inställd.

Den berömda Oktoberfest som brukar dra miljoner besökare till Bayern är inställd, men krögarna i München arrangerar en alternativ fest.

Det är 51 restauranger som deltar i något de kallar ”Wirtshauswiesn” och de har inrett sina etablissemang i samma stil som de berömda öltälten från den riktiga festivalen.

Det spelas traditionell musik och oktoberfestöl förstås och där syns med stor sannolikhet säkert en eller annan besökare klädd i lederhosen eller dirndl också.

Det är nu det andra året som den riktiga oktoberfesten inte blir av och Theresienwiese där festen brukar arrangeras används i stället för covid-19-testning.

Men Münchens borgmästare Dieter Reiter hoppas att festivalen ska kunna arrangeras nästa år i stället, enligt dw.com.

– Jag skulle definitivt vilja begränsa det till två inställda Oktoberfest under min tid som borgmästare, men när den kommer tillbaka så måste det vara en säker fest, säger han.

– Det kommer inte att vara en fest för alla, om det är nån som inte vill bli testad eller vaccinerad så kommer de inte kunna gå på Oktoberfest 2022, fortsätter han och säger att de enda undantagen kommer att vara för barn.

Wirtshauswiesn pågår fram till 3 oktober.

Läs mer här.