Alkoholstoppet ser ut att förlängas

Socialminister Lena Hallengren (S) ser ut att förlänga det alkoholstopp från 20.00 som gäller idag. Foto: Pressbild.

Socialdepartementet vill förlänga det gällande alkoholstoppet till 7 februari. Det innebär ännu ett slag mot den svenska restaurangbranschen.

Det är nyhetsbyrån TT som presenterar nyheten. I en remiss från departementet framgår att man vill förlänga alkoholstoppet som i dag gäller från 20.00 på alla barer och restauranger. Förslaget bygger på en förlängning av dagens regler fram till 7 februari.

Det var med start på julafton som de nya tuffa reglerna infördes och först skulle de ha upphört att gälla den gångna helgen. Med kort varsel förlängdes då det tidigare alkoholstoppet och nu ser det alltså ut att bli ännu en förlängning. Ett beslut från regeringen väntas komma senare under veckan. Som det ser ut i dag skulle alkoholstoppet ändras från och med kommande helg och då gälla från och med 22.00.

”På grund av det allvarliga smittläget” föreslås att förbudet förlängs till och med den 7 februari 2021, står det i remissen som TT har tagit del av.

Efter den förlängning av stoppet som gjorde i förra veckan började restauranger runt om i landet att protestera genom att slamra med grytor och annat vid sina restauranger klockan 15.00 varje dag. Mer om det kan du läsa här på Beernews i kväll.