Alkoholförsäljning rusade under valnatten

Alkoholförsäljningen tog rejäl fart i USA under valdagen, där det till slut visade sig att Donald Trump fick se sig besegrad. Foto: Pixabay.

En spännande valdag satte fart på amerikanernas alkoholkonsumtion. Det visar ny statistik som tagits fram.

Det blev ett spännande presidentval i USA, där det i flera stater var jämnt och tog tid innan resultaten kom. Valdagen är inte en helgdag i USA, men trots det verkar många ha varit sugna på alkohol för att klara av den väntan som blev.

Företaget Drizly, som kör ut beställd alkohol till hem i 26 olika delstater, noterade en ökning på hela 68 procent jämfört med en vanlig tisdag, och det finns siffror som visar att beställningar av mat också ökade en hel del.

Enligt forskning från Harvard-universitetet kan stress och nervositet få människor att känna ett större sug efter mat och alkohol. Det jämna valet kan alltså ha gjort gott för många bryggerier som kämpat hårt i corona-tider.

Det finns ännu inga siffror på hur försäljningen såg ut i helgen, när Joe Biden till slut kunde ta ut segern, men det är rimligt att tro att en hel del amerikaner då drack en öl eller två för att fira eller dränka sorgerna.