Aktieägare stämmer vd för stort bryggeri

Det blir domstolen som får avgöra om vd:n för New Glarus Brewery, Deb Carey, har misskött sig. Foto: Pixabay/Montage

Enligt aktieägarna byggde vd:n för det amerikanska bryggeriet upp ett destilleri i bryggeriets namn och överförde det sen till sig själv. Nu stämmer de henne.

Det är aktieägarna i New Glarus Brewery i staden med samma namn i Wisconsin som har fått nog av hur vd:n Deb Carey sköter affärerna. Enligt dem har hon fört över destilleriet till henne själv och hennes man Dan Carey.

– Deb och Dan har gjort ett bra jobb med att expandera bryggeriet, problemet är att hon behandlar bryggeriet som om det var hennes privata egendom, säger advokaten Kevin Palmersheim som företräder aktieägarna.

Deb Carey själv säger att hon blev helt tagen på sängen när hon fick höra talas om anklagelserna.

– Jag blev helt ställd. Jag träffade de här personerna under vänskapliga former i juni eller juli och jag hade inte en aning om att de inte var nöjda. Det är illvilliga anklagelser och jag menar att de är lögnaktiga, säger hon till nbc15.com.

Hon tror att stämningen är ett försök att få henne att expandera bryggeriets verksamhet utanför delstatens gränser.

– Jag har varit helt klar med att vi bara ska sälja i Wisconsin. Jag har byggt en mycket lönsam verksamhet på den affärsidén. Och jag är ledsen att de känner att behöver mer pengar, men jag är inte en slav under aktieägarna.

Aktieägarna anklagar henne även för att behållit stora summar själv och spenderat pengar på personliga inköp.

New Glarus är det 15:e största hantverksbryggeriet i USA.

Läs mer här.