Akkurat satsar på tyska ölveckor

40 öl från 20 bryggerier. En specialöl från Gänstaller och alla öl från Schenkerla. Akkurats Franken-festival blir en manifestiation för tysk öl.

Franken och framför allt Bamberg är det område som kanske är mest hyllat när det gäller tysk öl. Under ett antal år har Akkurat uppmärksammat det. Under några år körde man tyska torsdagar, men de senaste 3-4 åren har det varit en festival som pågår i ett par veckor.

Ett antal tyska självrunna öl kommer serveras varje dag och det kombineras med vanlig fatöl och en del flaskor.

– Det lär bli mycket folk, det har varit kvällar när vi nästan inte hunnit ta fram ölen innan den varit slut, säger ägaren Stene Isacsson.

Han berättar att det bland annat kommer att finnas alla tillgängliga öl från populära Schlenkerla under festivalen. Dessutom gör Andreas Gänstaller en specialöl även i år.

– Den kommer att heta Rocks MKIII, eftersom det är tredje ölen har gör åt oss, säger Isacsson.

Det kommer att vara en så kallad steinbier, där heta stenar används för att värma vörten.

– Andreas har gamla stenar som han värmer i en pizzaugn och sedan lägger i sitt koelschip, det är riktigt spännande, berättar Isacsson.

Festivalen inleds 15 februari och på vardagar kommer det att kopplas på nya självrunna öl klockan 17.00. På helgerna blir det vid öppning.

– Vi kommer att köra tysk mat också. Det blir schnitzel och rödkål och annat. Men framför allt korvar, vi gör alla korvar själva i köket, säger Isacsson.