Åbro permitterar efter dålig november

Åbro tvinas till nya permitteringar efter att försäljningen minskat under hösten. Foto: Åbro Bryggeri.

Efter en bra sommar har det blivit tuffare igen för Åbro Bryggeri i Vimmerby. Nu permitteras 25 personer i väntan på bättre tider.

Åbro tvingades till permitteringar även i våras, och det är framför allt den fallande försäljningen till restauranger som påverkar företaget negativt.

– Hösten har inte varit bra och november har varit en väldigt dålig månad. Tittar man på restaurangsidan så har man avrått folk från att gå ut och sedan ska krogarna stänga vid 22. Där har vi tappat markant och det är samma sak på exportsidan, när i princip hela världen har varit nedstängd, säger VD Henrik Dunge till sajten Dagens Vimmerby.

Det är främst säljkåren på restaurangsidan som permitteras och förhoppningen är att den verksamheten ska ta bättre fart igen en bit in på nästa år.

Dunge konstaterar att coronaviruset påverkat hans och hela branschen verksamhet längre än planerat.

– När det först bröt ut hoppas man att det skulle vara över till midsommar, sen till hösten och sen till julen. Det är positivt att ett vaccin är på gång, men den andra vågen har slagit hårt i övriga Europa. Danmark stänger ned igen och England är igenstängt. Vi får hoppas att allt fungerar och att vacciner kan spridas snabbt och få stopp på det här, säger han till Dagens Vimmerby.

Han är tacksam för de möjligheter till permittering som finns, där man slipper att säga upp personer, bara för att sedan anställa igen när det vänder för företaget.