6000 ölälskare njöt av Brewskival

6000 besökare på tre dagar. Ett preliminärt nollresultat ekonomiskt vilket var bättre än i fjol. Nu är det förstås många som hoppas på att få gå på Brewskival igen nästa år.

Den andra upplagan av Brewskival blev större med fler besökare, fler utställare och mer öl som flödade under tre dagar.

– Vi hade 5742 betalande under fredag och lördag, och sedan får vi lägga till några hundra för söndagen, säger Marcus Tybell.

Såväl han som Marcus Hjalmarsson var mycket nöjda med festivalen.

– Det är en del småsaker vi ska förbättra, bland annat var det långa matköer. Men i det stora hela är vi jättenöjda, säger Hjalmarsson.

För andra året i rad var vädret verkligen på arrangörernas sida, även om det kom en rejäl regnskur vid öppning under söndagen. Men annars var det upphåll och sköna temperaturer.

– Vi kan tacka vädret för att det blivit så mycket folk. Även om vi har sålt mycket förköp är det lätt att folk struntar i att komma om det regnar. Men det är nästan alltid bra väder under andra halvan av augusti så det är ingen slump att festivalen genomförs nu, säger Hjalmarsson.

Nu återstår att se om festivalen kommer tillbaka nästa år, eller om det blir ett uppehåll. Redan efter den första festivalen talades det om att bra arrangera den vartannat år.

Något formellt beslut om nästa år är inte taget, men det lutar nog åt att det blir en Brewskival även nästa år.

– Vi har inte bestämt något men vi har fått bra respons av många bryggare och besökare. Några bryggare som har varit svåra att få hit har kommit och sagt att de vill komma igen nästa år, säger Hjalmarsson.

Det lär vara många som håller tummarna för att Sveriges bästa ölfestival kommer tillbaka även 2018.