50 bryggerier gör öl för brandoffer

Russian Rivers öl Sonoma Pride ska ge pengar till brandoffren i Kalifornien. Nu har hela 50 bryggerier hakat på och gör sitt eget Sonoma Pride.

Russian River var ett av de bryggerier som länge var hotat av de stora bränderna norr om San Fransisco, men till slut klarade man sig. Nu är målet att hjälpa så många av de drabbade som möjligt och då är det ölet Sonoma Pride som ska bidra. Ölet släpps i olika varianter en gång om året och i år går alla pengarna till välgörenhet.

Men Russian River är inte ensamma i detta. Intresset har varit enormt från andra bryggerier som vill göra sitt eget Sonoma Pride-öl och bidra. Ett antal lokala bryggerier har hakat på, men även Cigar City från Florida, Boneyard och till och med brittiska Beavertown gör öl till välgörenheten.

Intresset blev så sort att Russian River grundare Vince Cilurzo fick sätta stopp vid 50 bryggerier, annars hade han inte hunnit med distributionen.

Russian Rivers Sonoma Pride släpps under tisdagen på bryggeripuben i Santa Rosa, och alla övriga bryggerier släpper sina öl inom kort.