Lågprisölet får sin egen klädkollektion

Åbro lansera sin egen klädkollektion. Foto: Montage/Pressbilder.

Åbro satsar på en egen webbshop. Utöver ölglas ska det bland annat säljas badkläder och underkläder som är kopplade till bryggeriets olika varumärken.

Näthandeln går snabbt framåt och vi köper alltmer kläder och prylar online i dag. Nu lanserar Åbro Bryggeri i Vimmerby sin egen webbshop och då handlar det inte om att sälja öl.

Starkölen får man inte sälja på det viset, så fokus hamnar på andra prylar.

– Sedan lanseringen av Ey’Bro har det varit ett stort intresse och efterfrågan på klädesplagg med just varumärkets logotyp och manér. Det känns därför extra roligt att kunna släppa en sommarkollektion för både Ey’Bro, Kung, Fem Komma Tvåan och Bron inför semestern, säger Cornelia Dunge, marknadschef på Åbro Bryggeri.

Ey’Bro är Åbros billigaste öl på Systembolaget, det lanserades för 7,90 kronor per burk under fjolåret och den offerten ledde till diskussioner om hur billigt ett öl ska vara på Systembolaget. Ölet till hör nu Sveriges tio mest sålda på Systembolaget.

I butiken hittar man bland annat badkläder för Ey’bro, en skjorta för Kung och det går också att köpa kalsonger med Fem Komma Tvåan. Ey’Bro är det enda varumärket som dessutom fått egna gnuggisar i shopen.

– Vi har idag en shop som ligger i direkt anslutning till bryggeriet som säljer glas och andra populära produkter och det känns extra bra i dessa tider att de produkterna nu blir lätt tillgängliga för alla, säger Cornelia Dunge, marknadschef på Åbro Bryggeri.

Den nya butiken hittar du via den här länken.