Patrick märkte av nedgång i krisen

SOMMARFRÅGOR 2020

Patrick Holmqvist svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Patrick Holmqvist på Nyköping Brewing Company ser fram emot en kort men ändå semester. Det och mer berättar han i vår sommarserie.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?
– Vi är ju ett restaurangbryggeri, så vi har fått ta bort några bord och får vara mera aktiva i att placera gästerna med tillräckligt avstånd. Hos oss sitter man vid bord så det är inget barhäng vi tvingats ta bort. Vår uteservering är stor så det går att sprida ut borden rejält. Eftersom vi är nystartade så är det vårt att veta hur det skulle varit utan coronapandemi, men vi märkte en tydlig nedgång.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Jag ska umgås med familjen i några dagar och försöka att inte tänka på öl, lagersaldon och sprundapparater. Det blir en kort semester, men en efterlängtad sådan.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?
– Det finns så många goda och minnet är kort, så det får bli Brekeriet Ethel. Det är elegant och har hög hinkabilitet. Två egenskaper jag uppskattar.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
– Jag skulle gärna vilja kunna skicka med en starköl till de som köper hämtmat, eller sälja en presentkartong till turister, men det är nog ganska avlägset skulle jag tro.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?
– Till att börja med vill jag ha med min hustru, Heléne, för jag får göra så mycket ölkul som hon missar. Sedan vill jag bjuda Natalie och Vinnie Cilurzo, för att jag är fascinerad av deras hårdnackade väntan med expansion tills de byggde ett kanonbryggeri. Dessutom är de supertrevliga och gör gott öl.