Ny ölbutik vill tävla med största aktörerna

Ölbryggning. Det är namnet på den satsning som nu görs på att etablera sig bland de största aktörerna bland ölbutiker i Sverige.

Hembryggarna blir allt fler i landet och de butiker som finns, både fysiskt och på nätet, säljer såväl till hobbybryggarna som till mindre bryggerier.

Nu kommer en ny aktör i form av Ölbryggning från Örebro, och de har rejäla ambitioner.

– Vårt mål är att bli en stor aktör på marknaden, vi är inte någon lokal bryggbutik, säger vd Claes Berggren.

I Norge har Ølbrygging.no funnits i över tio år och det här är en vidareutveckling av det konceptet. Den svenska satsningen lever sitt eget liv, men kommer att samarbeta med det norska företaget bland annat när det gäller lager.

– De är redan en stor aktör i Norge och givetvis kan vi dra fördelar av det, säger Berggren.

Utöver satsningen på internetförsäljning ska det också skapas en fysisk butik i Örebro. Den ska stå klar under det första kvartalet nästa år enligt planen.

– Det känns bra att kunder kan komma in och se saker och klämma på grejerna. Vi vill ha ett show room helt enkelt, säger Berggren.

En hel del olika ölkit erbjuds på sajten och där finns också möjlighet att köpa humle som inte synts så mycket tidigare i Sverige.

– Vi har bland annat kontrakt med en huvudleverantör i Sydafrika som kan skicka en hel del spännande humle

I dagsläget är det tre personer som jobbar med företaget men när butiken är i gång lär det krävas nyanställningar. Den nya sajten hittar du här.