20000 ölkapsyler blev till ett golv

Vad gör du med dina ölkapsyler? Förmodligen inte det Gina James gjorde i alla fall. Hon byggde nämligen ett helt golv med sina.

Det finns folk som samlar på ölkapsyler, men de flesta slänger dom nog och har mer fokus på innehållet i sina ölflaskor.

Men Gina James från Clarenville i Kanada hittade sitt eget sätt att låta kapsylerna komma till nytta. Hon lade nämligen ett helt golv av sina.

– Jag tyckte att det skulle bli coolt och när jag väl börjat kunde jag inte sluta, säger hon till sajten The Western Star.

53-åringen fick idén efter att hon tillsammans med sin make samlat ölkapsyler i en skål. Själva golvläggandet blev också en variant av terapi efter att hennes mamma avlidit.

Det inledande arbetet med att sortera kapsylerna tog rejält med tid, för hon ville bygga ett mönster av kapsylerna. När det väl var gjort blev det många timmars krypande på golvet för att bli färdig.

När jobbet nu är gjort har hennes make börjat att visa ett större intresse för rummet och planerar att smycka det med ölprylar även i övrigt.

Cirka 20 000 kapsyler gick det åt för att täcka golvet. Det framgår inte om alla kapsyler kommer från egen ölkonsumtion.