150 jobb bort när storsatsningen stängs

Surly Brewing satsade stort med ett taproom med 350 sittplatser. Men nu försvinner 150 jobb när hela lokalen stängs.

I början av november stängs dörrarna på obestämd framtid och givetvis är det coronavirusets påverkan på samhället som ligger bakom.

– Den här lokalen är byggd för många människor, för att umgås tillsammans med vänner. Det är inte så världen fungerar i dag och det finns ingen chans för ställen som detta att klara sig i denna Covid-värld, säger bryggeriets grundare Omar Ansari till sajten Star Tribune.

Totalt blir 150 personer av med sina jobb när det stora taproomet stänger och det är förstås en tuff motgång för bryggeriet i Minneapolis.

Surly var faktiskt en av anledningarna till att bryggerier fick börja att servera öl vid sina anläggningar. Man var väldigt drivande för att en motion om att servera öl vid bryggerier gick igenom i delstaten 2011, och fyra år senare öppnades anläggningen i Minneapolis.

Totalt var det tillåtet att samla hela 1800 personer i lokalen, men under pandemin har begränsningarna gjort att betydligt färre människor har kunnat samlas i lokalen.

– Trots allt hårt jobb såg vi att vi inte tjänade några pengar i juli. Restauranger fungerar så att de tjänar pengar på sommaren för att klara sig genom vintern, säger Ansari.