120 samtal – ville köpa öl från SOS Alarm

Mannen ringde SOS Alarm 120 gånger, bland annat för att han behövde mer öl. Foto: PIxabay.

Vad gör man om man sitter utan öl en lördag? Ja, kanske inte som den man som ringde till SOS Alarm 120 gånger på samma dag i alla fall.

Det var den gångna helgen som SOS Alarm fick stå ut med en minst sagt envis man. 120 gånger ringde samma man nämligen till SOS Alarm och bland annat framförde han att han ville ha öl.

Någon öl blev det inte och personalen på SOS Alarm lär ha tröttnat rejält när risken för att viktiga samtal inte kom fram var uppenbar. För den berusade mannen väntar nu en polisutredning då han misstänks för falskt larm alternativt ofredande.

– Det är en man som uppehållit kön till larmcentralen genom att ringa till SOS Alarm i Växjö 120 gånger – utan att ha ett ärende, säger Robert Loeffel, presstalesperson för Polisen region syd, till tidningen Smålandsposten.

Det bör tilläggas att det inte gjordes några utryckningar trots mannens idoga försök. Om han fick tag på öl på annat sätt låter vi vara osagt, men kanske var det lika bra för alla inblandade att han blev utan den dagen.