Winefinder tror på fortsatt verksamhet

Winefinders vd tror på att man kan fortsätta sin verksamhet i Sverige. Foto: Montage.

Vi följer alla lagar. Det säger Winefinders vd Magnus Ericsson efter att ha spenderat tre dagar i tingsrätten för att försvara sig mot Systembolagets stämning.

Beernews har tidigare berättat i flera artiklar om hur Systembolaget stämt Winefinder och hur det ledde till en huvudförhandling hos Patent- och marknadsdomstolen. Under tre dagar i förra veckan möttes parterna och nu inväntar man en dom som kommer om cirka sex veckor.

– Systembolaget har sin syn och vi har vår, så det är väl bra att det prövas en gång för alla. Det är bra att det utreds. Men det är klart att man samtidigt blir lite trött, vi hade gärna lagt pengar och energi på annat. Vi följer alla lagar och vill så klart göra det också, säger Ericsson till sajten Ehandel.

Systembolaget menar att Winefinder ägnar sig åt detaljhandel i Sverige, men Ericsson säger att det handlar om distanshandel. Moderbolaget hos Winefinder är danskt och varorna packas i Danmark, men man har också ett svenskt dotterbolag.

Han har goda förhoppningar på att hans företag ska kunna fortsätta med sin verksamhet även efter domen.

– Vi har hållit på i 13 år och även om vi har blivit anmälda tidigare så har de anmälningarna alltid lagts ner, bland annat eftersom åklagarna inte kunnat styrka brott, säger Ericsson till Ehandel.