Vinnarna utsedda i största öltävlingen

I USA har vinnarna i World Beer Cup presenterats, utan några svenskar på pallen. Lite bättre gick det för danskarna, som tog med sig ett guld hem.

Med 10000 deltagande öl och 57 länder är World Beer Cup en av världens mest prestigfulla tävlingar och igår presenterades vinnarna i årets upplaga.

– World Beer Cup visar vilken otrolig bredd och talang det finns i den globala bryggerigemenskapen. Att vinna en medalj vid här extremt tuffa tävlingen är bland det största man kan uppnå som bryggare, säger Chris Swersey på World Beer Cup när vinnarna presenterades.

Danmark fick ett guld genom Ugly Duck Brewing Co, men det blev inga svenska medaljer. Överlägset flest gick till värdlandet USA med 252, men även Kanada och Tyskland var framgångsrika med 14 respektive 11 medaljer.

Även om det inte blev några svenska medaljer så fanns det ändå lite svenskar på plats, bland annat Jessica Heidrich på Hop Notch och Patrick Holmqvist på Nyköping Brewing. Men de är tillsammans med några andra svenskar där som domare.

– World Beer Cup och Great American Beer Festival är de mest prestigefulla tävlingarna att bli inbjuden till och man hoppas varje gång, sa Jessica Heidrich när vi pratade med henne i vintras om tävlingen.

Här är listan med de populäraste ölstilarna att tävla med:

American-Style India Pale Ale: 384
Juicy or Hazy India Pale Ale: 343
German-Style Pilsener: 254
Wood- and Barrel-Aged Strong Stout: 237
International Pilsener or International Lager: 231
Munich-Style Helles: 202

Här är medaljörerna i respektive klass.