Vega Bryggeri satsar på livemusik

Pale Honey spelade vid ett tidigare tillfälle på Vega Bryggeri. Foto: Privat

På onsdag spelar Andreas Weise live på ett folktomt Vega Bryggeri i Göteborg. Publiken finns på nätet.

Vega Bryggeri har redan haft tre spelningar i december. Pale Honey, Love Antell och Vita Bergen har uppträtt och allt är ett samarbete med Göteborg & Co och dess satsning Julstaden 2020. I och för sig var tanken att det skulle har varit lite mer folk på plats på bryggeriet än bara bandet och teknikansvariga.

– Vi hade planerat för en rad spelningar i december tillsammans med Göteborg & Co. Det skulle vara 50 åskådare och corona safe. Men det fick vi backa på när smittoläget vände åt fel håll, säger Göran Lember på Vega.

– Så förutom oss som ansvarar för ljus, ljud och streaming så spelar banden bara för en digital publik. Både vi och Göteborg & Co ville hemskt gärna genomföra det, att bjuda på nåt i dessa mörka tider.

Nu på onsdag är det alltså Andreas Weise som uppträder och med sig har han Anna Landström på piano. De spelningar som varit tidigare har gått bra enligt Göran Lember.

– Vi har fått en väldigt positiv respons på att vi har bjudit på och genomfört digitala spelningar. Framför har det varit roligt att det har varit så mycket interaktion, det har varit en intim känsla, trots att banden står och spelar för kameror.

Vega har hittat ett par av artisterna, Göteborg & Co har fixat resten. Det är också Göteborg & Co som betalar.

– Det är Göteborg & Co som står för det, med pengar som man under året fått allokerade för att satsa på festivaler och sånt, som nu inte blivit av. Då ville de ändå hitta ett sätt att skapa ett utbud med kultur och musik under de förutsättningar som är.

Att Vega satsar på musikspelningar på bryggeriet är en del av en övergripande plan och man kommer att fortsätta med det även efter de här spelningarna.

– Absolut, en viktig anledning till att satsa på våra nya lokaler och få i ordning här är att vi tänker oss att Ringön i stort och speciellt Vega ska vara en plats där man njuter av lokala, svenska och internationella band.