Vad driver nördar till att köa för öl i timmar?

Vad driver en ölnörd till att resa flera timmar och köa ännu fler timmar bara för att få tag på en speciell öl? Amerikanen Carl Ewald har försökt att ta reda på det.

Ewald är själv ölnörd och har fascinerats av de långa köerna vid ölsläpp i framför allt USA. Han bestämde sig för att prata med drygt 100 av personerna i olika köer och fick fram en del intressanta svar.
Men kan lugnt konstatera att ölnördar som köar för nya öl är riktigt hängivna. 47 procent av de tillfrågade i olika köer hade väntat i fyra timmar eller mer. 56 procent hade rest i två timmar eller mer för att ta sig till ölsläppet och 40 procent hade bokat in minst en hotellnatt i samband med eventet.
Men allt handlar inte om själva ölen. För många är det en positiv upplevelse att hamna bland okända människor i en kö, veta att man delar samma intresse, och kan berätta spännande historier för varandra.
Att kunna dela ölen med bekanta var en viktig anledning till köandet, och givetvis finns också en nyfikenhet på nya öl hos de köande.
Det noterades också att det bara var tio procent av de köande som var kvinnor.
Läs hela artikeln här.